Maros Edit: Hűvösvölgyi suli

Aki SZJG-típusú könyvet keres iskolai könyvtárunkban, annak a Hűvösvölgyi suli könyvsorozatot ajánlom a figyelmébe. Jelenleg 3 kötete áll az olvasóink rendelkezésére, a hírek szerint április 10-én várható a sorozat 4. részének megjelenése.
 
A könyvsorozatról az alábbi idézetet olvashatja az érdeklődő:
 “A legszerethetőbb ikerlányok a Két Lotti óta”.
 A történet középpontjában két tinédzser lány áll, Dóri és az ikertestvére, Nóri.
A tizennégy éves kamaszok élete nem könnyű. A problémák megoldásában segít a Facebook, a barátnők, és természetesen egy jó könyv, amelyben végigkísérhetjük egy-egy tanév nem egészen könnyű eseményeit. Az ikertestvérek életébe is betekintést kaphatunk. Egy ikertesó mindig kész a harcra, ha meg kell védeni testvérét, viszont néha nagyon idegesítő tud lenni. Viszont átélhetjük azt is, hogy megértő társra is találnak egymásban. Amikor betöltik a tizenötödik életévüket, a kamaszkor újabb fordulópontjához érkeznek. Egy valódi szerelem szálait kell kibontaniuk, amely újabb nehéz feladat számukra. Szerelmes kamaszként indul a nyaruk, de hamarosan újabb bonyodalmak zavarják meg életüket. Váratlan külföldi kiküldetés, gyanús fotó az interneten, televíziós tehetségkutató, showbiznisz.
A regényben e-maileket, skype beszélgetéseket is olvashatunk, amely a mai kamaszkori élet nélkülözhetetlen eszköze.
A negyedik kötet várható megjelenése kapcsán a BDK-ban találkozhatunk a kötet szerzőjével, Maros Edittel.
Ha kiolvastátok a sorozat megjelent kötetét, akkor Szántai Zita könyve lehet a folytatás, amelyről Maros Edit a következőket írta:
Mikor meghallottam, hogy készül egy történet a Hűvösvölgyi suli egy másik osztályáról, egyből kíváncsi lettem. Hiszen mindenkinek a sulijában van "másik osztály", aminek megvan a maga belső világa, légköre, a saját sztorijai, és ebbe bepillantani nagyon izgalmas! Örültem, hogy Szántai Zita életre kelti a Kassai lányok gimijének egy újabb kis szektorát, ezzel tovább szőve a suliban zajló események hálóját. Egyből össze is fűztük a szálakat, a HVS 4. részében már találhattok egy kis utalást a kilencedikesek mozgolódására... "
 

M D M D F S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30